Alemarah'ı Google Affetmedi!

Son zamanlarda pek çok internet devi terör örgütlerine, yandaşlarına göz açtırmıyor. Google'da Android üzerinde bulunan terör yandaşı uygulamayı affetmedi!

Dünyada son zamanlarda giderek artan terör olayları karşısında pek çok teknoloji devi de bu konu hakkında üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Google Andorid işletim sisteminin uygulama mağazasında teröre destek veren uygulamayı affetmedi.

Dünyanın kabul ettiği terör örgütü Taliban tarafından hazırlanan ve bir süredir yayın hayatına devam eden Android uygulaması, Android'in resmi marketi olan Google Play Store'dan kaldırıldı. Kısa bir süre önce varlığı fark edilen bu uygulama çok kısa sürede mağazadan kalktı. Alemarah adı verilen söz konusu uygulamanın kaldırılmasının ardındaki sebep ise, uygulama yoluyla nefret söylemlerinin sarf edilmesi ve teröre destek vermesi.

Google tarafından yapılan açıklamaya göre artık bu tür uygulamaların mağazada bulunmayacağı söylendi.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?