Aleyna Tilki'nin Telif Davası!

Cevapsız Çınlama şarkısı ile Türkiye çapında nam sahibi olan 16 yaşındaki Aleyna Tilki Çağatay Akman'dan Sonra telif kurbanı oldu...

Son zamanlarda telif hakkı nedeni ile kaldırılan ikinci isimlerden biri olan genç sanatçı Aleyna Tilki'nin Cevapsız Çınlama şarkısı YouTube'dan kaldırıldı. Çağatay Akman'dan sonra YouTube'nin kaldırdığı ikinci şarkı olan Cevapsız Çınlama şarkısı telif hakkı konusu ile göndeme bomba gibi oturdu. Çağatay Akman'ın Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısının kendisine ait olmadığı gerekçesi ile telif hakkı davası devam etmekte.

Cevapsız Çınlama şarkısı yayından kaldırıldı. Türkiye genelinde büyük nam sahibi olan Aleyna Tilki 200 milyondan fazla izlenen Cevapsız Çınlama şarkısı telif hakkı nedeni ile YouTube kanalından kaldırıldı. Son günlerde YouTube'de şok gelişmeler yaşanıyor!

Gündemde olan davanın en ilgin yanı ise Aleyna Tilki ismi ile oluşturulan telif hakkı ihlalinden sonra "Cevapsız Çınlama"nın YouTube'dan kaldırılması oldu.

Aleyna Tilki resmi Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklam ile beraber kendisinin adına açılan hesabın kendisi ile hiçbir bağlantısının olmadığını ve YouTube'nin direk olarak telif bildiriminden dolayı parçasını kaldırmasına sitemde bulundu.

Siz son zamanlarda yaşanan telif davaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.