iOS 11 Hakkında Merak Ettiğiniz Herşey!

Heyecanla beklenen iOS 11 WWDC17 etkinliğinde duyuruldu. iOS 11 hakkında merak ettiğiniz bütün detaylar haberimizde...

Uzun zamandan beri dedikodu halinde olan bilgiler sonunda gün yüzüne çıktı. Apple heyecanla beklenen yeni mobil işletim sistemi iOS 11'i resmen duyurdu. Günlerdir söylentileri çıkan iOS 11 ile ilgili haberlerden hangileri doğru hangileri yanlış nihayet kördüğüm çözülecek.

Apple'ın yeni nesil akıllı telefonları ve tabletleri için geliştirilen iOS 11, Apple kullanıcılarının uzun süredir düzeltilmesini istediği özelliklere el atıyor. Bakalım iOS 11 ile neler değişiyor.

Özellikle yeni nesil Apple mobil cihazlar için önemli olan iOS 11'in çıkış tarihi ise Eyül ayı olarak açıklandı. Önümüzdeki sürete ise işletim sisteminin beta süreci başlayacak.

iOS 10'un yüzde 96 müşteri memnuniyetine sahip olduğunu belirten Tim Cook genel olarak ise iOS kullanıcılarının yüzde 86'sının menun olduğunu belirtti.

Siri yenilendi!

Siri'yi baştan aşıya yenilediklerini belirten Tim Cook, sanal asistanın iOS 11 ile daha derin öğrenme yeteneklerine ve yeni sesi ile karşımıza çıkacağını duyurdu.

Daha akıllı hale gelecek olan Siri, çeviri özelliğine kavuşacak. Birçok dilde çeviri yapabilecek olan yeni Siri'nin bu özelliği ilk olarak beta olarak kullanıma sunulacak.

Yenilenerek karşımıza çıkacak olan Siri, Apple News'de dolaşırken size önemli bir haberi de önerecek. Sanal asistandan daha çok sizin yoldaşınız haline gelecek olan Siri artık hayatınızın büyük bir bölümünde size yardım edecek.

İngilizce'den Çince'ye, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca'ya kadar birçok dil çevirecek olan Siri, ilerleyen zaman içerisinde daha fazla dil çevirme kapasitesine de kavuşacak.

iMessage yeni özelliklere kavuşuyor!

iOS 11 ile gelen yeniliklere göz atacak olursak, iMessage uygulaması yenilenerek daha kullanışlı hale getirildi. Uygulamadaki çıkartmalar ve uygulama kısayolları ile iMessage uygulaması artık daha kullanışlı.

Ayrıca yeni gelen özellikle ile birlikte iMessage uygulamasındaki, mesajları artık bulut üzerinden saklayabileceksiniz.

Apple kullanıcılarına mesajlaşırken birbirlerine Apple Pay ile para yollayabileceklerini de açıklayan Cook, artık daha kullanışlı bir mesajlaşma uygulaması ile baş başa kalacağımızı da belirtti.

Kontrol Merkezi artık tek bir sayfada!

Kontrol Merkezi'nde de önemli değişikliklere imza atan Apple, iOS 11 ile kontrol merkezini tek bir sayfada toplayacak. Daha kullanışlı hale gelecek kontrol paneli, kullanıcıların işlerini daha hızlı bir şekilde yürütmesine olanak sağlayacak.


Apple Haritalar daha da detaylandırıldı!

Kullanıcılara daha detaylı adres tarifi verecek olan yenilenen Apple Haritalar'da artık, Boston, Chicago, Hong Kong, Londra ve diğer birçok büyük şehirdeki alışveriş merkezleri ve havalimanlarına dair detaylı kat planları bir parmağınızın ucunda olacak.

Trafikteyken de sürücülerin karşısına çıkacak olan sorunları ortadan kaldırmayı hedefleyen Apple, iOS 11 ile Apple Haritalar'a şerit takip özelliğini ekledi.

Bunların beraberinde Haritalar uygulaması bulunduğunuz bölgeye ait hız sınırlarını size bildirecek. Böylece şaşırtıcı, radar cezaları tarihe karışacak.

iOS 11 sürücüleri rahatsız etmeyecek!

iOS 11 ile gelecek dikkat çeken özelliklerden biri olan ''Sürüş Sırasında Rahatsız Etme'' özelliği ile trafikte araç kullanırken artık dikkatinizi dağıtacak unsurlar ortadan kalmış olacak.

Böylece iOS cihazınız siz trafikteyken sizi rahatsız etmeyecek ve gelen mesajlar otomatik olarak yanıtlanacak ve aramalar kolayca meşgule atılabilecek.

Federighi yapmış olduğu açıklama ile birlikte sunacakları bu yeniliğin adeta devrim niteliğinde olduğununda altını çizdi.

AirPlay 2 ile birlikte HomeKit desteği geliyor!

AirPlay 2 ile gelen en büyük yenilik, birden fazla kullanıcının bir parti için rahatlıkla çalma listesi oluşturabileceği ''Sonraki Paylaşılan'' özelliği dikkatleri üzerine toplamakta.Yapılan duyurular ile birlikte yeni AirPlay 2'ye HomeKit desteği eklendiği de belirtildi.

Portre Modu'na yeni özellikler eklendi!

Portre Modu geliştirilmiş görüntü kalitesi ile güncellenecek ve geliştiriciler için derinlik API'sı erişilebilir bir durumda olacak.

Fotoğraf kütüphanesinin daha akıllı hale geleceğini belirten Cook, telefonunuzda bulunan fotoğrafları nerede çekildiğine göre ayırabilecek. Böylece aradığınız fotoğrafı daha rahat bulabileceksiniz.

Apple Files

App Store üzerinde ortaya çıkan bir uygulama iOS 11'i şart koştu. Files isimli bu uygulama Amerika tabanlı hesaplarda ortaya çıktı ve durumun fark edilmesinin hemen ardından App Store'dan kaldırıldı.

Bu uygulama ile birlikte iCloud Drive'daki ve üçüncü parti bulut uygulamalarında dosyalarınıza rahatlıkla erişebileceksiniz. Kısacası iOS kullanıcılarının da artık resmi olarak bir dosya yöneticisi var.

Sizin iOS 11'den beklentileriniz nelerdir?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.