Android'de Yeni Bir Tehlike!

Google'ın açık kaynaklı mobil işletim sistemi olan Android günümüzde en çok kullanılan sistem. Ancak bir o kadar tehlikeli olan Android'de yeni bir virüs daha bulundu!

Çok kullanılan Android işletim sisteminde bu sefer tehlikenin adı Viking Horde. Google tarafından henüz Viking Horde ile ilgili bir açıklama gelmedi. Ancak Viking Horde ile birlikte etkilenen uygulamaların kurulu olduğu tüm Android işletim sistemi hacker'lar tarafından kolayca kontrol edilebiliyor. Bunun sebebi bu zararlı uygulamanın bulunduğu cihazlar hacker'ların kontrolü olan bir ağın ortak bir parçası oluyorlar. Hacker'lar da kolayca cihaz sahiplerinin bilgileri dışında istedikleri her işlemi yapabiliyorlar.

Google'ın Android işletim sisteminde bilindiği gibi daha önceden de pek çok açık ve tehlikeli yazılım bulunmuştu. Google bu zararlı yazılımlara karşı bir önlem almaması Android cihazların bir başka özellikleri. Google bilinidği gibi son zamanlarda bazı zararlı yazılımları artık mağazaya yüklenmeden engelleyip bu sayede kaldırabiliyor. Bakalım Google artık Android'i daha güvenli hale getirebilecek mi ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?