Apple A10X İşlemcisi Sızdırıldı!

Apple'ın iPad modellerinin sonunda X ile biten işlemci kullandığını hepimiz bilmekteyiz fakat Apple'ın yeni işlemcisi olan A10X işlemcisi Geekbench testinde sızdırıldı...

Apple iPad modellerine göre iPhone işlemcili cihazlarına daha performanslı işlemlere yer verdiğini hepimiz bilmekteyiz. iPhone 7 işlemcisi Apple A10'u tanıttıktan sonra iPad modellerinde kullanması beklenen Apple A10X işlemcisine bütün gözler çevrilmişti.

Sızdırılan Geekbench sonuçlarına göre; Apple A10X çoklu çekirdek bölümünden 6588 puan tekli çekirdek testinden ise 4246 puan almayı başardı. iPhone 7 işlemcisi Apple A10 ise bu testten; çoklu çekirdek testinden 5580 puan tekli çekirdek testinden ise 3490 puan almıştı.

Sızdırılan Geekbench testlerinin sonuçları.

Mobil pazarın en hızlı işlemci unvanını elinde bulunduran Apple A10 işlemci, yeni nesil iPad modellerinin tanıtılmasından sonra tahtını Apple A10X'e bırakması bekleniyor. Son alınan bilgilere göre Apple'ın 2017 yılında üç farklı iPad modelini satışa sunacağını duyurmuştu. iPad mini Pro, 9.7 inç iPad Pro ve 10.1 inç iPad Pro modellerinin, Ekim ayında lansmanı yapılması bekleniyor.

Siz Apple'ın A10X işlemcisini nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.