Apple, Kendi Politikasından Ayrılıyor!

Apple yapmış olduğu yapay zekaya ait çalışmalarını yakından rapor halinde duyuracağını açıklayarak şaşırttı.

Bildiğiniz üzere Apple her zaman gizli olmayı başardı. Hiç bir zaman açık bir kitap olmadı. Elbette yayınlayacağı raporla şeffaf olmasını beklemiyoruz ancak şirket ilk defa genel politikalarından sıyrılıyor. Apple'ın bu araştırmalarını yayınlaması beklediğimiz bir durum değildi. Ancak bu tür araştırmaları yayınlarsa rakiplerinin de diğer teknoloji firmalarının da ilham kaynağı olabilir.

Bu nedenle Siri benzeri uygulamalarda önemli gelişmelerin yaşanması da söz konusu olabilir. Yapay zeka ile ilgili yapmış olduğu araştırmasını yayınlayacağını duyuran Apple, sızan bilgiler doğrultusunda simüle edilmiş görselleri kullanan yapay zeka nesneleri tanımlayabilecek olup buda fotoğrafları kullanmaktan onları etiketlemekten daha kolay olacak. Elbette bunun beraberinde bazı sıkıntılar da gelmiş olacak.

Ayrıca Apple bilgisayarların görme gücü hakkında çalıştığının altını çiziyor. Tüm araştırmaların ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil. Halka açık veriler yeteri olarak açıklayıcı olacak mı yoksa Apple politikasından ayrılmayıp tüm sırları kendisine mi saklayacak bunu önümüzdeki günlerde yayınlayacağı raporlarda göreceğiz.

Peki siz Apple'ın şeffaf olacağını düşünüyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.