Sony Global Music'ın Hesabı Hacklendi Ortalık Karıştı!

Twitter hackleri yine iş başında. Bu kez Sony Global Music'in hesabını hackleyerek ortalığı karıştırmayı başardı.

Bildiğiniz üzere ünlülerin hesapları sık sık hacklerler tarafından saldırıya uğruyor. Zaman zaman buradan onları ifşa ediyor bazen de onlar hakkında yalan haberlerde bulunuyorlar. Twitter hesabı hacklenen Sony'den ortalığı karıştıran tweet geldi. Tweette Britney Spears öldüğünü duyurdu. Elbette olaylar göründüğü gibi değildi. Gün geçmiyor ki hacklenmedik bir durum olmasın. Britney Spears, Twitter hacklerinin her zaman gözdesi. Bu kez kendi hesabından olmasa bile başka bir hesaptan bile yine olanlar ona oldu.

Ölmedik kadını öldürdüler. Dün Twitter kısa bir süreliğine de olsa #RIPBritney hashtag ile sarsıldı. Hayranları öncelikle her ne kadar bu başlığa inanmamış olsa da Twitter'dan ünlülerin haberini duyuran Sony Music Global'da hesabından bunu duyurunca pop dünyası biran küçük çaplı bir üzüntü yaşadı.

Hatanın farkına varıp şirket hackler'ları yeni IP adresinden sahte dedikodular yapmakla suçladı. Bununla birlikte söz konusu öldü denilen Britney Spears'ın yaşadığını açıklayarak ünlüleri hacklemeyi seven Ourmine isimli grubun işi olduğunu da ekledi.

Bu grup daha önce birçok ünlünün yanısıra Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'i ve kablolu yayın şiketi olan Netflix'in hesaplarını hacklemeyi başarmıştı. Bu durumdan sonra öldü denilen Britney Spears'ın menejeri Adam Leber, açıklamasında "Britney son derece iyi ve sağlıklı. Bu tür dedikodulara itibar etmeyin." sözlerine yer verdi.

Yaşanan bu hacker vakaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.