Google, Yahudi Soykırımıyla Sebebiyle Değişikliğe Gidiyor!

Yahudi soykırımı ile ilgili sorgu sonuçlarından dolayı arama sonuçlarında algoritmalarını değiştirecek..

Google, Yahudi Soykırımına yer vermek istemiyor. Bununla ilgili sorgudan dolayı arama motorundaki algoritmayı değiştireceğini duyuran Google bu algoritmasını bu tarz içerikler için değiştireceğini açıkladı. Yahudi Soykırımı'nın Gerçekleşmemesinin 10 kanıtı başlığı bir içeriği arama sonuçlarından çıkarmayacağını duyurmuş oldu.

Google, bunun nedenini ise kötü amaçlı yazılım ve yasa dışı içerik gibi içeriklerin dışındaki içerikleri arama sonuçlarından silmemesi olarak açıklayara dikkatleri üstüne çekti. Algoritmasını bu tarz içerikleri görüntülemeyecek şekilde değiştirmeye karar veren Google, bu değişiklikle birlikte güvenilir içerik sunmayı amaçlıyor.

Konuyla ilgili Digital Trends’e konuşan Google temsilcisi bu kararını değiştireceğini açıkladı sorgu için hangi sayfaların en iyi cevaplar olduğunuz belirlemenin zor iş olduğunu her zaman doğruyu yapmadıklarını dile getirip güvenilir olmayan içeriklerin arama sonuçlarında yer almayacağını belirtti. Peki siz Google'un yahudi soykırımı ile ilgili içeriklerde algoritma değişikliğine gitmesine ne diyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.