Apple Music Yenileniyor!

Apple music tepeden tırnağa yenilendi ve şarkı sözleri geldi...

Birinci yaşını 15 milyon ücretli aboneyle kutlayan Apple Music müzik uygulaması tamamen yeniden tasarlandı ve şarkı sözlerinede gösterecek. Apple'ın WWDC 2016 için düzenlediği açılış töreni etkinliğinde sahneye çıkan Eddy Cue yenliklerin müjdesini verdi. Sahnede yeniliklerden söz eden Eddy Cue'den sonra Apple music'in küresel pazarlamasından sorumlu yönetici Bozomz Saint John oldu.

Apple Music sonbahardadan itibaren yeniliklere kapılarını açaçaklarını duyurdu. Uygulamada ekranın alt kısmında bulunan sekmeler büyük ölçüde aynı kalmış olsa da Apple tüm sekmelerin arayüzünü kullanımı kolaylaştıracak biçimde yeniden tasarladı. Şarkı sözlerini de göstermeye başlayacak olan Apple Music, "Sizin İçin" sekmesinde kullanıcılara her gün özel çalma listeleri gösterecek. Sosyal ağları hatırlatan Connect sekmesi ile yeni tasarımda arka plan da yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen WWDC 2015'te açıklanan çevirim içi müzik servisinin ücretli abonelikler sayısı 15 milyona ulaştığı ve küresel çapta aktif iOS cihaz sayısının 1 milyarın üzerinde olması nedeniyle bazı analistler Apple'ın bu noktada daha sağlam bir kullanıcı kitlesine ulaşması gerektiğini belirtiyor. Apple Musi, Spotify gibi rakiplerinin aksine reklamlarl desteklenen ücretsiz abonelik kullanıcılarına sunmuyor. Ancak Apple Music Drake ve Taylor Swift gibi sanatçıları karlı anlaşmalar yaparak kendine çekmeyi başardı. Apple Music çevirim içi servisini ve yeni tasarımını önümüzdeki sonbaharda yayınlanacak iOS 10 ile kullanıcılarına sunulacak.

Peki siz Apple Music'in yapmış olduğu yenilikleri nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.