iOS 10 Tanıtıldı! iOS 10 Özellikleri Neler?

Apple'ın merakla beklenen WWDC 2016 Konferansı başladı. Apple'ın her yıl düzenlenen WWDC etkinliğinin ilk gününde yine en yeni yazılımlarını tanıttı! İşte yeni iOS 10!

Apple'ın iPhone, iPad ve iPod Touch'ında kullandığı mobil işletim sistemi iOS'un merakla beklenen yeni işletim sistemi iOS 10 nihayet tanıtıldı. Apple geçtiğimiz sene tanıtmış olduğu işletim sistemi iOS 9'un başarısızlığını iOS 10 ile birlikte unutturacak gibi duruyor.
Apple WWDC 2016 etkinliğinde merakla beklenen yeni iOS sürümü olan iOS 10 nihayet tanıtıldı. Apple'ın yeni iOS sürümü 10 büyük yenilikle birlikte geldi. Yeni iOS sürümü pek çok yenilikle birlikte irili ufaklı pek çok hatayıda gideriyor.
Apple'ın yeni iOS sürümünde ilk göze çarpan şey kilit ekranının sil baştan yeniden düzenlenmesi. iOS 10 ile birlikte kilit ekranında artık daha zengin mesajlar ve etkileşimleri arttırılmış durum güncellemeleri ile karşımıza çıkıyor. iOS 10'un kilit ekranı artık sevilen "3D Touch" özelliğini de destekliyor. "3D Touch" ile birlikte kullanıcılar artık tüm bildirimleri tek seferde temizleyebilecek ve müzik ya da kamera uygulamasına çok daha çabuk erişebilecek.
Apple'ın yeni iOS 10 sürümü geliştiricilerin en çok beklediği yeniliklerden birisini daha geliştiricilere sunuyor. Apple'ın iOS sisteminde çok sevilen sesli asistanı Siri sonunda geliştiricilere açıldı. Siri için çok önemli bir yenilik olan bu yenilik sayesinde Siri'yi kullanma desteği olan uygulamalarla birlikte kullanıcılar tıpkı Apple'ın kendi uygulamarında olduğu gibi Siri'yi kullanabilecekler. Siri bu sayede Google'ın kendi sesli asistanı olan Google Now'a üçüncü parti uygulamalarla çalışma desteğine yetişebilecek.
Apple'ın iOS sistemine geleceği konuşulan Quick Type'ın gelişmiş sürümü nihayet geldi. iOS 10 ile birlikte Quick Type artık "Derin Öğrenme" yeteneğine sahip ve geliştirilmiş "Yapay Zeka" 'sıyla çok daha akıllı. Kullanıcıların uzun süredir dert yandıkları akılsız klavye artık yenilenen Quşck Type ile birlikte tarih oluyor. Örneğin bir arkadaşınız size e-posta adresinizi sorduğunda Quick Type bunu anlıyor ve size göndermeniz için e-mail hesaplarınızı listeliyor ve sizde bu seçeneklerden birisini seçerek arkadaşınıza gönderebiliyorsunuz. Ayrıca klavye ile takvime yeni plan ekleyebileceğiz.
Artık kullanıcıların çok önem gösterdiği fotoğraflarda iOS 10 ile birlikte yeni bir seviyeye geliyor. iOS'un eski sürümlerinde oldukça sade olan Fotoğraflar uygulaması artık çok daha gelişmiş. Apple tıpkı Quick Type'da olduğu gibi Fotoğraflar uygulamasında da Yapay Zeka'dan faydalanmış. Google'ın Photos uygulamasında olduğu gibi yeni iOS'ta yüzleri, nesneleri ve pek çok şeyi tanıyabilecek. iOS 10 ile birlikte fotoğraf albümünüzle yeni slaytlar yapabileceksiniz.
Apple'ın sıfırdan yaptığı Maps uygulaması artık çok daha gelişmiş. Geliştiricilere açık olan Maps uygulaması ile birlikte artık belirli yerlere rendevu alabilir ya da rezervasyon yaptırabileceksiniz. Maps ayrıca CarPlay ile artık çok daha iyi anlaşıyor. Ayrıca iOS 10 ile birlikte HomeKit artık çok daha akıllı.
Apple'ın yeni müzik servisi Apple Music'in sil baştan değişeceği uzun süredir konuşuluyordu. Rakiplerine göree oldukça geride kalan bir tasarım anlayışına sahip olan Apple Music sonunda iOs 10 ile bilikte değişti ve güzelleşti. Apple Music'te olan karmaşıklık ve tasarım özensizliği yeni Apple Music'le ortadan kalkıyor. Apple Music'in Spotify'ı andıran tasarımı artık çok daha renkli ve güzel. Kullanıcılar için artık çok daha geniş seçenek sunan Apple Music artık çok daha güzel.
Apple'ın hemen hemen her ürününde kullanılan mesajlaşma uygulaması iMessage Android'e gelmedi. Ancak iMessage'a çok sevilecek özellikler geldi. Artık çok daha kullanışlı olan iMessage artık popüler mesajlaşma uygulamarına kafa tutabilecek denkliğine kavuşmuş. Metni vurgulamak için metin boyutu büyütülebilecek, emojiler otomatik olarak eklenebilecek.Yeni iOS 10 ile birlikte iPhone'un arama özelliği de gelişiyor. Size gelen çağrılan istenmeyen ya da dolandırıcı oldukları iOS 10 ile birlikte anlaşılabiliyor ve arama ekranının tasarımı artık çok daha iyi. İşte iOS 10'un tanıtım videosu!
sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?