Apple'dan Bir Yenilik Daha!

Sürücüsüz araç yapmayı hedefleyen Apple iş başında...

Dünyaca ünlü otomobil şirketi olan Ford'un CEO' su Mark Fields, Apple'ın bir süredir araç üzerine çalıştığını açıkladı. Neowin’in açıklamasına göre BBC daha önceki zamanda Elon Musk ile buna benzer röportajında Apple'ın otomobil üretip üretmeyeceklerini sorulmuştu.
Musk gayet güzel ve dobra bir kavramda şöyle yanıt verdi "Bir şey yapmak için binlerce mühendisi işe aldığınızda onu saklamak pek kolay olmaz.”

Ford'un seviye dört otonom araç üretecek olan ilk fabrika olmayacağını açıklayan Fields bu konuda çok yogun çalıştıklarını söyledi. Seviye 4 Otonom araç, yolcunun aracın kontrolünü ele almasının zorunlu olmadığı araçtır. Ancak bu araçlar belli bölgelerde çalışabilirler ve o bölge üç boyutlu olarak haritalandırılmış olmak zorundadır. Sürücüsüz araçları artık sık sık dile getireceğimiz durumlar oluyor. Google'ın sürücüsüz araçları halı hazırda Londra'da kullanılırken, Google'ın rakibi Apple ise her zaman olduğu gibi gizemli bir şekilde işlerini sürdürüyor. Apple sürücüsüz araçlarının kullanıcılarıyla buluşması büyük bir gizem olsada bütün oklar 2019 yılını işaret ediyor.

Yapay zeka sürücülerden daha iyi olabilir mi, siz ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.