Asus Konuşan Ev Robotunu Tanıttı!

Teknoloji firmaları artık pek pek çok alan için ürünlerini üretmeye devam ediyor. Ürettiği bilgisayar ve akıllı telefonlarla sevilen Asus şimdi de ev robotu üretti!

Teknoloji firmaların artık önem verdiği konuların başında gelen yapay zeka bizleri pek çok alanda karşılıyor. Pek çok firma yapay zekanın geliştirilmesi için ciddi yatırımlar yaparken Teknoloji devi Asus'ta yapay zekayı yeni ev robotunda kullandı.

Asus'un ZenBo adında ki ev robotu yaşlı kullanıcılar için geliştirilmiş desek yanlış olmaz. ZenBo ayrıca pek çok önemli özellikle birlikte geliyor. Asus'un yeni ev robotu ZenBo ev eşyaları ile iletişim kurabiliyor. Bu sayede zili çalanın kim olduğunu sahibine aktarıp sahibinden izini aldıktan sonra da kapıyı açabiliyor.

Asus'un ZenBo'su ayrıca video görüşmeler de yapabiliyor. İnternet üzerinde gezip dolaşabileceğiniz ZenBo ile ayrıca video da izleyebiliyorsunuz. Üzerinde bulunan hareket sensörleriyle düşen eşyalardan haberdar olan ZenBo ayrıca bu durumu aile üyeleriyle veya sahipleriyle paylaşabiliyor.

Çocuklarla eğlenebilmesi içinde dans yeteneği ve hikaye anlatma özelliği de bulunan ZenBo'nun fiyat etiketi ise 599 dolar olarak belirlenmiş.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?