Avrupa Komisyonu, Google'u Fena Suçladı!

Yıllarca Avrupa Birliği tarafından soruşturma ve inceleme sonrasında Google, kısa bir süre içinde çevrimiçi işlemlerine ilişkin cezalarla karşı karşıya kalabilir.

Google, kendi ürünlerini daha fazla öne çıkardığı için Avrupa Birliği adeta savaş açtı. Komisyonun aldığı karar Google'ı bir hayli sıkıntıya sokacak gibi görünüyor. Avrupa Birliğinde hakim olan arama motoru sonuçlarını iddialara göre suistimal etti.

Geçen Temmuz'da yine Google'ın "arama sonuç sayfalarında karşılaştırmalı alışveriş hizmetini sistematik bir şekilde destekleyerek hâkim konumunu kötüye kullandığını" Avrupa Birliği belirtti. Reuters geçen ay, Google'ın son altı yıl içinde üç kez anlaşmazlığı çözmeye kalkıştığını bildirdi ancak taraflar bir uzlaşmaya varamadılar.

Bu davadaki para cezası, karşılaştırmalı alışverişle Google'ın uygulamaları için geçerli olacaktır. Google, rakiplerinin sunduğu hizmetlere göre kendi hizmetine bir avantaj sağlamakla suçlanıyor; bu da alışveriş yapanların üçüncü taraflar yerine Google'dan ve ortaklarından daha fazla satın almaya eğilimli olacağı anlamına geliyor.

The Journal, AB'nin Google'ı yıllık gelirinin yüzde 10'u kadar cezaevinde görebileceğini ve bunun cezanın yaklaşık 9 milyar dolara ulaşabileceği anlamına geldiğini söyledi.

Peki siz Google'ın kendine öncelik verdiğini düşünüyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.