BBM "Premium" Özelliklerini Diğer Platformlarada Getirdi!

BlackBerry'nin bir zamanlar çok popüler anlım mesajlaşma uygulaması olan BBM diğer platformlara da gelmişti. BBM'e yeni "Premium" özellikler geldi!

Blackberry'nin anlık mesajlaşma uygulaması olan BBM'in bilinidği gibi bazı özellikleri kullanıcıalra aylık belli tutarlarla sunuluyordu. Blackberry, bugünden geçerlik olmak üzere tüm iOS ve Andorid platformunda ki uygulamayı kullanan kişilere "Premium" özellikleri yeni gelen güncelleme ile ücretsiz yaptı. Bu özellikler ise;
Retract (Geri çekmek): Karşı tarafa gönderileni silmenize yarıyor. Tabii okunduysa yapacak bir şey yok ama en azından kanıtı ortadan kaldırmış oluyoruz.
Timer (Zamanlayıcı): Gönderdiğimiz bir mesajın karşı taraf tarafından ne kadar süreyle erişilebilir olacağını belirliyor. Bu sürenin ardından bu mesaj hem sizden hem de karşıda ki kişiden otomatik olarak siliniyor.
Private Chat (Gizli Sohbet): İsmiyle müsemma anonim sohbet edebilmemizi sağlıyor. Yani ismimizi ve profil fotoğrafımızı kaldırarak yazabiliyoruz.
Edit (Düzenleme): Gönderdiğimiz bir mesajı sonradan düzenleyebiliyoruz.
Bu özelliklerin diğer platformalara ücretsiz olarak bu aralarda gelmedi pek çok kişi tarafından BlackBerry'nin WhatsApp'dan intikam alması olarak yorumlanıyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp BlackBerry desteğini sonlandıracağını açıklamıştı. Bakalım BlackBerry'nin bu yeni planı işe yarayacak mı ?
sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?