Bilime Göre Burun Karıştırmak İğrençlik Değil Tam Tersi Faydalı Deniliyor!

Bize göre ayıp bilime göre sağlıklı burun karıştırmak ve dahasını merak ediyorsanız haberimize göz atmalısınız...

Çocukluğumuzdan bu yana bizlere söylenen ayıp burun karıştırılmaz kelimesinden dolayı ortamda burum karıştırmayız. Fakat Bilim ise bizlerin burun karıştırmasının pislik yerine sağlıklı bir işlem olduğu söyleniyor. Burun karıştırma işlemi dışardan bakan biri için pek iç açıcı olmasada sağlık açısından faydalı.

Hatta burnunuzu karıştırırken içindeki hassas deriye zarar verebilir sinüs enfeksiyonlarını tetikleyebilirsiniz. Uzmanlar özellikle de ebeveynlere bir uyarıda bulunarak, çocuklarına burunlarını karıştırırken engel olmamalarını söylüyor.

Şimdiye kadar konu iyi hoştu şimdi söyleyeceklerimiz kiminin midesi kaldıramayabilir. Hatta iğrenç diyenleri duyar gibiyim! Prof. Friedrich Bischinger’e göre burnumuzdan çıkan kuru kalıntıları yemek, bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. ‘Burun, bakterilerin biriktiği bir filtre görevi görüyor. Burada biriken kuru kalıntılar bağırsağınıza indiğince, bir nevi ilaç görevi görüyor.’ diyen Bischinger, mukusun iyi bakteriler bakımından zengin olduğunu ve bu bakterilerin dişlere yapışarak çürüklere neden olan bakteri önlediğini belirtti.

Hatta mukusun bu faydasından sonra uzmanların, sümüğü diş macunu yapımında kullanma fikri üzerinde çalıştıklarını söylüyor. Son olarak Amerikan Mikrobiyoloji Derneği’nin elde ettiği bulgular, sümüğün solunum enfeksiyonlarını, mide ülserini hatta HIV’i bile önlediğini gösteriyor.
Siz burun karıştırmanın iğrençlik mi yoksa sağlık olduğunu mu düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.