BlackBerry ve Nokia Telefonlarda WhatsApp Desteğinde Son Durum!

iOS 6 ve öncesindeki Android 2.2 ve BlackBerry OS ve Symbian desteğine bu yıl son verecek olan WhatsApp'tan müjdeli haber geldi...

Geçtiğimiz günlerde haberini sizlerle paylaştığımız iOS 6 altı ve Android 2.2 altı olan BlackBerry OS ve Symbian sürümlerinden desteğini çekeceğini sizlerle paylaşmıştık. WhatsApp 2016 Aralık sonunda son vermesine tepki alınca bu kararını ertelemek zorunda kaldı.

Bunun üzerine son alınan karara göre BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia Symbian S40 ve Symbian S60 işletim sistemlerinden WhatsApp desteği Aralık 2016 yerine Haziran 2017 tarihine kadar ertelendi. Fakat iOS 6 ve altı Android 2.2 ve altı işletim sistemlerine sahip olan cihazlardan 2016'nın sonunda WhatsApp kullanılmayacak. WhatsApp'ın eski işletim sistemlerine son vermesini son 20-27 gün önceden değilde birkaç ay öncesinden haber verilmesi tabikii daha iyi olurdu çünkü kullanıcı en azından durumunu ayarlayabilirdi.

Türkiye'de çoğu orta ölçekli şirkette, şirket telefonu olarak Symbian S40 işletim sistemli telefonlar kullanılıyor. Bu şirket çalışanlarının WhatsApp üzerinden iletişim kurduğunu göz önünde bulundurursak, bir şirketin telefonları yenilemek için 1 ay gibi kısa bir süresi kalacaktı. Şimdi ise şirketler yeni telefonlara geçiş yapmak için 6 ay daha süre kazanacak.

Sizce WhatsApp desteğini çekmek için neden bu kadar acele ediyor?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.