PayPal Ülkemize Dönüyor!

Dünyanın en büyük çevirimiçi ödeme platformlarından biri olan PayPal (2017) Mart ayında Türkiye'ye dönüş yapacak...

Geçtiğimiz aylarda BDDK ile anlaşamadıkları için Türkiye'den çekilme kararı alan PayPal gidişi ile kullanıcılarını çok üzmüştü. PayPal üzerinden alışveriş yapan veya bağış toplayan kullanıcılar PayPal'dan sonra başka alternatiflerde istedikleri randumanı yakalamadılar.

BDDK PayPal'dan Türkiye'de iş yapması için ülkemize geri dönmesini istemişti fakat PayPal bunu reddetmişti. Bu süre zarfında BDDK lisansı alamayan PayPal süpriz bir şekilde Türkiye'den çekildiğini söylediği gibi yine süpriz bir şekilde dönüş yapacağının haberini verdi. Yapılan açıklamaya göre; PayPal 2017'nin Mart ayında ülkemize dönüş yaparak tekrar kaldığı yerden yola devam edecek. BDDK'nın isteğini kabul etmeyen PayPal ülkemize nasıl bir yöntemle dönmeyi kabul etti.

PayPal, Cross Border sistemi ile sınır ötesinden Türkiye'de yeniden işe koyulacak ve sunucularını ülkemize taşıyacak. PayPal'ın aldığı kararı BDDK onayladı. E-ticaret yapan firmaların farklı ülkelerde de ticaret yapması için geliştirilen Cross Border sistemi PayPal'ın şimdilik tek çıkış yolu olarak görülüyor.

Sizce PayPal, Mart ayında hizmete tekrar başladıktan sonra ne kadar bir süre içerisinde sunucularını Türkiye'ye taşıyacak?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.