BTK'ya Yeni Yetki Verildi!

BTK elektronik haberleşme hizmetleri sunan şirketleri askıya alabilecek

Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurulumu (BTK) tarafından elektronik sözleşmeyle ilgili yönetmelikte yapılacak olan değişiklikte elektronik haberleşme hizmei sunan şirketlerin faaliyetlerini bundan sona BTK tarafından askıya alınabilecek yada faaliyetler kamu tarafından ele alınabilecek.

Cumartesi resmi gazetede söyle yayınlandı: BTK artık savaş genel seferberlik ve benzeri durumlarda kamu güvenliği ve ulusal savunma için gerekli görüldüğü takdirde" işletmenin faaliyetlerini sınırlı veya sınırsız süreyle askıya alabilir veya şebekeyi doğrudan çalıştırabilir. Tabiki faaliyetlerin askıya alındığı süreler daha sonra şirketin yetkilendirme süresine ekleniyor.

2009 yılında ilk defa yayınlanan yönetmelikte yer alan BTK'ya şirketlerin elektronik haberleşme sağlama yönündeki faaliyetlerini bakanlığın göüşünüde alarak engelleme yetkisi verilen madde de değişiklikler yapılmadı. Tam ismi "Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" olan düzenleme 29739 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı.

Peki siz BTK'nın bu stratejisini nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.