Çin, Verileri Çalan Milyonlar Kazanan Apple Çalışanlarını Tutukladı!

Çinli yetkililer aylardır kullanıcıların verilerini çalan çetenin peşindeydi. Ve nihayet çete çökertildi. 22 şüpheliden 20'si Apple çalışanı..

Apple, müşterilerine gizlilik sunmaktan ve verilerini korumak için umut verici olmaktan gurur duyabilir, ancak Çin'de Apple'ın kendi çalışanları, büyük bir veri hırsızlığı dolandırıcılığı ile şirkete karşı birlikte çalışmaktı.

Çinli yetkili makamlar, Apple çalışanlarının bilgisayar ve telefon kullanıcılarının kişisel verilerini satmak için yürüttüğü muazzam bir yeraltı işletmeciliğini ortaya çıkardıklarını söylüyor.

Güney Zhejiang eyaletindeki yerel polis teşkilatından yapılan açıklamaya göre, 22 kişinin bireylerin mahremiyetlerini ihlal etmekten ve dijital kişisel bilgilerin yasadışı bir şekilde alınmasından şüphelenilen kişiler gözaltına alındı. 22 şüpheliden 20'sinin Apple çalışanı olduğu bilgisine yer verildi. Şirketin dahili bilgisayar sistemini kullanarak kullanıcıların adlarını, telefon numaralarını, Apple kimlik numaralarını satan çete nu işten 7.36 milyon $ haksız kazanç elde etmiş.

Çalınan verilerle birlikte, parça başına 1,50 ila 26,50 dolar arasında satıldı. Toplamda, bu çaldıkları verilerde 7,36 milyon dolar kazandılar. Belirsiz kalan bir şey, çalınan verilerin Çinli müşterilere ait olup olmadığı. Şuan için Apple'dan bu konu hakkında bir açıklama gelmiş değil.

Peki siz Apple'ın çalışanlarının böyle bir işe karışması hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.