Google'dan Drone ile Teslimat Devri Yakında Başlıyor!

NASA ve FAA, Project Wing yeni platformunu test etmek için birlikte çalıştı. Peki Google'ın droneları ne zaman aktif olacak?

Binlerce dronun yaygın paketi teslimatını gerçek yapmak için gökyüzüne vurmasından önce, dronların birbirlerine çarpışmadan özerk bir şekilde uçabilmelerini sağlamak için bir tür hava trafik kontrol sistemi gerekecek. Dün, Alphabet'un X "moonshot" şemsiye organizasyonunda deneysel drone teslimi projesi olan Project Wing'in ekibi drone trafiğini yönetmek için yeni bir sistemi test etti.

NASA ve ABD Federal Havacılık İdaresi, Google'ın projesi için bir araya geldi. Taraflar droneları test etti. Ve başarıyla gerçekleştiğini bildirdi. Google, Proje Wing , NASA ve Federal Havacılık İdaresi (FFA) ile işbirliği içinde, kendi hava kontrol programını test etmek mümkün oldu.

Bu test Virginia Tech Orta Atlantik Havacılık Ortaklığı (MAAP) tarafından yönetilen bir alanda, bu hafta başında gerçekleştirildi. Test esnasında dronelar hızlı bir şekilde yol aldı ve hedefine ulaştığı zaman dikey pozisyona geçerek teslimatını gerçekleştren Project Wing, akabinde yine rotasına devam etti. Teslimat yapmanın dışında bir sonraki aşamalarda farklı görevler alması bekleniyor.

Peki siz insansız hava araçları için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.