Çin'in Windowsx 10 Tepkisi Giderek Büyüyor!

Microsoft'un son işletim sistemi olan Windowd 10 her ne kadar ücretsiz olmasıyla kullanıcılar tarafından sevilse de Microsoft'un zorbalığı Çin'de kullanıcıları usandırdı!

Microsoft'un Windows 10 yükseltme uyarıları görünüşe göre Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları için 29 Temmuz'a kadar devam edecek. Microsoft'un bu yükseltme uyarıları pek çok kullanıcıyı rahatsız ediyordu. Microsoft'un bu baskıcı politikası sonunda Çin'de bulunan Windows kullanıcılarını da rahatsız etmeye başladı ve Çin'de kullanıcıların Windows 10 yükseltme uyarıları hakkında uyarılar giderek arttı.

Güvenilir kaynak Reuters'ın paylaştığı rapora göre Microsoft'un bu zorlayıcı tavrı Çin'de ki kullanıcılar arasında büyüyen bir sıkıntıya neden oldu. Çin'in en büyük sosyal ağ sitesi olan Weibo'da paylaşılan şikayetler 1,2 milyon adet oldu. Pekin'de bulunan bir PR firmasında çalışan Yang Shuo zamanlanan bir Windows 10 yükseltmesinin işine engel olduğunu ve yaklaşık 460.000 dolarlık bir iş görüşmesinin iptal edilmesine neden olduğuınu söyledi.

Microsoft'un bu uyarıları artık pek çok kişi tarafından aşırı olarak görülüyor. Dünyanın en büyük pazarı konumunda olan Çin'in Microsoft'un bu baskıcı durumunu mahkemelere taşımaya hazırlanması Microsoft'un bu yükseltmeler konusunda geri adım atmasına neden oalcak mı ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?