Facebook, Seçim Kampanyaları için Eski Siyasilerle Çalışıyor!

Facebook, kampanyaların seçmenleri hedeflemesine yardımcı olmak için eski siyasi yardımcılarıyla çalışıyor.

Eski Muhafazakâr ve İşçi Rakamlarına ilişkin roller, kullanıcıların mikro hedeflemesine yardımcı olmak için tarafların "kulaklarında fısıldaşması" konusunda korkulara yol açtı. Facebook, eski kıdemli Muhafazakâr ve Çalışma kampanyası görevlilerine iş imkânı sağlayarak nüfuzunu siyasi bir araç haline getirme girişimlerini hızlandırdı.

Guardian, Facebook'un yeni üyelerinin, büyük partilerin genel seçim kampanyalarının nasıl işleyeceği konusundaki bilgisi dahilinde olduğunu öğrendi. Bunlara Ed Balls'un eski yardımcılarından David Cameron'a eski bir Downing Street danışmanı ve Muhafazakâr'ın seçim stratejisti Lynton Crosby ile birlikte çalışan bir sosyal medya uzmanı dahildi. Pazartesi günü şirket, "politikacılara ve hükümetlere Facebook'tan iyi bir şekilde faydalanmasına yardımcı olmak için rolünü" istihdam ettiğini doğruladı.

Hem Donald Trump hem de Leave.EU kampanyası için kampanya stratejistleri, Facebook'ta seçmenlere ulaşmanın seçim başarılamasında önemli rol oynadığını söyledi. Hem Çalışma, hem de Muhafazakârlar hedefli Facebook reklamlarını hazırlayan ekiplere önümüzdeki haftalarda San Fransisco şirketini 1 milyon sterlini aşmaya hazırlanıyorlar. İngiltere'de 31 milyon kayıtlı Facebook hesabı var. Seçimlerde sosyal medya ağları büyük önem taşıyor.

Seçim Komisyonu, Leave.EU'nun sosyal medya faaliyetlerinden kaynaklanan psikometrik profillemeye dayanan seçmenleri hedef alabildiklerini iddia eden Washington merkezli bir şirket olan Cambridge Analytica'dan harcama ya da destek beyan edip etmediğini araştırıyor.

Peki siz Facebook'un eski siyasiler ile çalışıyor olması için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.