FCC, DDoS Saldırısına Uğradığını İtiraf Etti!

FCC, web sitesinde John Oliver'ın izleyicilere net tarafsızlık kanunları için savaşmak adına yaptıkları çağrıyı takiben birden fazla DDoS saldırısı gördüğünü söyledi.

Sadece iki hafta önce Ajit Pai, Obama dönemi FCC'nin imzaladığı başarılardan (yani, net tarafsızlık kanunlarından) vazgeçmek için daha spesifik bir planı olduğunu açıkladı. Planın, 18 Mayıs'ta FCC'nin Cumhuriyetçi çoğunluğu göz önüne alındığında onaylanması muhtemel olsa da, ortak taşıyıcıların yeniden sınıflandırılması ve net tarafsızlığın iptali, tüketiciler için zararlı sonuçlar doğuracaktı.

Beklediğiniz gibi John Oliver, Google, Amazon ve Netflix gibi büyük şirketler arasında net tarafsızlık için birçok savunucudan biridir. Pazar gün katıldığı bir programda John Oliver net nötrlük konularını tekrar gündeme getirdi; görüntüleyenlerin telekomünikasyon şirketlerine karşı belirli bilgiyi öncelik vermeye ve İnternet içerik sağlayıcılarına hızlı yol kat etmeye karşı mücadele etmelerini istedi.

Alan gofccyourself.com alan adını satın aldı ve kullanıcılardan FCC web sitesinde yorumlara izin vermelerini istedi ancak görünüşe göre bazı kullanıcılar bunu biraz fazla zorladı: FCC'ye göre web siteleri "birden çok dağıtılmış hizmet reddi saldırılarına tabidir. Bunlar, dış aktörlerin ticari bulut sunucularımıza yüksek miktarda trafikle FCC'nin yorum sistemini bombardıman etmeye yönelik kasıtlı girişimleriydi. "

Tabii ki, John Oliver'ın sözlerinin doğrudan bu DDoS saldırılarına yol açıp açmadığı belli değil, ancak o günden beri teklif 100.000'den fazla yorum aldı. Pai planının ilk oylamasında iki hafta zorlanmayacak, ancak atlamak için daha fazla engel var: siyasi muhalefet bir yana, FCC'nin 2014'ten bu yana kendilerini bu kadar sıkı bir şekilde savunduktan sonra net tarafsızlık kanunlarını çiğnemesini engelleyen yasal konular da olabilir .

Net tarafsızlık yasalarına ilişkin düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz..

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.