Facebook ve Messenger İçin Sistem ihtiyaçları!

Windows 10 Mobile'de yer alan ve Facebook ve Messenger uygulamaları için tavsiye edilen sistem ihtiyaçları değişti...

Hepimizin bildiği üzere Microsoft Nokia'nın mobil bölümünü satın aldığından beri mobil cihazlara olan ilgisi arttı. Microsft Windows 10 Mobile güncelleemsi ile sistemi daha özellikli bir hale getirmeyi başarmıştı. Fakat uygulama geliştiricileri Windows 10 Mobile Platformuna yönelmemesi ve rakiplerinin onu geçmesine neden oldu.

Facebook ve Facebook Messenger uygulamalarını uzunca bir zaman Beta olarak kullanan Windows 10 Mobile, geçtiğimiz aylarda nihai sürüme kavuşmuştu. Piyasalarda Windows 10 Mobile kullanan telefonların büyük bir bölümünde 1 GB RAM'in yer aldığını bilmekteyiz. Facebook'un güncellediği sistem gereksinimleri Windows Phone kullanıcılarınının canını sıkacak.

Facebook ve Messenger uygulamaları kullanabilmek için minimumda 2 GB RAM yer alması gerektiği açıklandı. 2 GB RAM'in altında RAM'e sahip olan Windows tabanlı telefonlar ise Facebook ve Messenger uygulamalarından mahrum kalacak ya da telefonları akıcı bir deneyim sunmayacak. Optimizasyon bakımından hem Android'de hem de iOS'te pek başarılı olamayan Facebook, Windows 10 Mobile tarafında da bu kötü şöhretini devem ettirecek gibi görünüyor.

Siz Facebook Messenger'ı 2GB RAM'ı olmayanların kullanamaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.