Fiber kablolar Dünya'yı 7 kez dolaştı!

4.5G teknolojisi daha gelmeden fiber internet yaygınlaştı. İşte en güncel veriler.

Bilindiği gibi 1 Nisan itibari ile Türkiye'de mobil internet alanında bir devrim yaşanacak.Tüm Türkiye 4.5G'yi merakla beklerken asıl değişim fiber internette yaşanıyor. Çünkü Türkiye'nin pek çok yerinde fiber altyapı yok. Yetkili şirketler bunun için kolları sıvamış durumda. Son raporlara göre fiberde önemli bir ilerleme var.

İşletmecilerin toplam fiber uzunluğu 270 bin kilometreye ulaştı. Böylece Türkiye genelindeki fiber uzunluğu, 40 bin 75 kilometre olan dünyanın çevresini yaklaşık 7 kez dolaşmış oldu.

Ancak bu sayı bile hala yeterli değil. Umarız ki bu sayı giderek artar.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?