Firefox 'un Çoklu İşlem Modu Geliyor!

Firefox's multi-process yani çoklu işlem modu yakında daha fazla kullanıcıya gelecek.

Chrome ve Edge gibi diğer tarayıcılar artan istikrar ve güvenlik için birden fazla işlemi zaten kullanıyorlar. Bildiğiniz üzere dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcılarından biri olan Firefox için önemli yenilikler zaman zaman yapıyor. Multi-Process modu olarak adlandırılan bu özellik artık kullanıcıların deneyimini direkt olarak etkileyecek olup bu yeni özellik ile birlikte tarayıcıda birden fazla render işleminin gerçekleşmesi de sağlanıyor.

Daha geniş uzantı grubuna sahip kullanıcılar için çoklu işlemleri devreye sokmanın ötesinde içerik ve güvenlik sanal alanı oluşturmaya imkan sağlamaktadır. Windows'tan sonra OS X ve Linux'a birden fazla süreç getirmek üzerinde çalışması için üzerinde çalışıyor.

Tam olarak bu yeni modla kullanıcılar birden fazla render işleminin gerçekleşmesini sağlayabilecek olup Firefox tarayıcısında herhangi bir sebepten dolayı gerçekleşen çökme durumlarında sadece olayın gerçekleştiği sekme kapatılmış olacak ve diğer sekmelere birşey olmayacak. Dolayısıyla kullanıcı daha verimli olarak tarayıcıyı kullanmış olacak.

Firefox'un bu yeni güncellemesi ise Firefox 50 olarak adlandırılmaktadır. Kullanıcılar gelen güncelleme ile birlikte daha iyi bir performansa sahip bir tarayıcıya sahip olacak olup tarayıcının sayfa yüklemeleri ise tepkisellik olarak yüzde 700 seviyesinde iyileştirilmiş bir şekilde karşımıza çıkacak. Ayrıca çoklu işlem özelliğiyle birlikte eklentiler de daha gelişmiş olacak.

Firefox, yeni özellikler ve iyileştirmeler ile daha fazla kullanıcıya ulaşmak istiyor. Peki sizin favori tarayıcınız hangisi?

Firefox'u indirmek için buraya TIKLAYINIZ.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.