"Force Touch" Her Akıllı Telefona Geliyor!

Apple'ın ilk olarak Apple Watch ile hayatımıza getirdiği "Force Touch" yani kullanıcıların ekrana baskısını anlayan teknolojisi artık tüm akıllı telefonlara geliyor!

Apple'ın dokunmatik ekran ve panellerde kullandığı baskıyı anlayan teknolojisi "Force Touch" bilindiği gibi daha sonradan da iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'a da "3D Touch" adıyla gelmişti. Daha sonrada pek çok marka bunu kendi akıllı telefonlarına getirmek için çalışmalara başlamıştı. Hatta bu yeni teknoloji kullanıcılar tarafından o kadar çok sevildi ki Google'ın yeni Android sürümü olan Android N'de 3D Touch'ı destekleyeceği konuşuluyordu.

Google'ın Android N'e 3D Touch'ı getirme projesi ertelenmiş olsa da Michigan Üniversitesi'nde bulunan mühendisler tarafından geliştirilen yeni bir uygulamayla birlikte akıllı telefonun ekranına baskıya duyarlı hale geliyor. Geliştirilen bu uygulama ile birlikte ek herhangi bir donanıma ihtiyaç duyulmuyor. ForcePhone adında bu uygulamanın akıllı telefonunun hoparlör ve mikrofonu kullanılarak çalışıyor.

ForcePhone uygulaması insanların duyamayacağı 18 kHz'lik bir ses yayıyor ve bu ses sayesinde ekrana basılınca "3D Touch" aktif hale geliyor. Apple'ın yeni nesil MacBook bilgisayarlarında, Apple Watch'ında ve iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ta bulunan ekrana uygulanan dokunma ile baskıyı algılaayan teknoloji ile yarışacak olan bu yeni teknoloji şimdilik henüz geliştirilme aşamasında. ForcePhone uygulaması 27-29 Haziran tarihleri arasında Singapur'da düzenlenecek olan MobiSys etkinliğinde kullanıcıların beğenisine sunulacağı gelen bilgiler arasında.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?