Huawei Samsung'a Patent Davası Açtı!

Bilindiği gibi her teknoloji firması arasında bir takım patent davaları hep olmuştur. Geçmişe damga vuran pek çok patent davasına Huawei-Samsung patent davası ekleniyor!

Geçmişinde pek çok patent davası bulunan Samsung bilindiği gibi Apple ile olan patent davaları artık eskisi kadar sık olmuyor. Samsung bu günleri özlemiş olacak ki patent davaları peşini bırakmıyor. Samsung' a bu sefer Çin'in teknoloji devi Huawei ile yeni bir patent davası başladı.

Samsung'un elinde olan bazı 4G teknoloji haklarını kullanan Huawei'nin Samsung'un kendi patentlerini kullanmayı bir an önce bırakmasını söyleyedi. Diğer yandan Samsung bu patentleri elinde tutmak için karşı hamle geliştirdi. Samsung'un da savunma olarak Huawei'ye açtığı dava neticesinde Huawei'nin kendisinin olduğuna iddia ettiği lisanslar için herhangi bir ücret vermeyi düşünmüyor.

Bilindiği gibi öncelerden Çin'li firmalar daha çok repkila ürünler sunduğu için daha çok suçlanan taraf oluyorlardı. Çin'in son zamanlarda büyüyen ve gelişen teknoloji firmaları bu durumu değiştirmiş olacak ki artık kendileri patent davaları açabiliyor. Huawei ve Samsung arasında olan bu patent davasının sonucu pek çok kişi tarafından merakla bekleniyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?