Galaxy Note 7'den Sonra Meydan iPhone 7'ye Kaldı!

Samsung Galaxy Note 7'nin satışlarını ve üretimini tamamen durdurmasının ardından iPhone 7 satışlarında ciddi bir artış bekleniyor...

Teknoloji devi Güney Koreli şirket bu yılın en talihsiz telefon üreticisi oldu. En gözde telefonu olan Note serisinde meydana gelen patlamalar nedeniyle Galaxy Note 7'nin üretimine ve satışına tamamen son verildi. İlk çıkış yaptığında piyasanın en iyi akıllı telefonu olarak en üst sıralarda yerini alan Galaxy Note 7 rekor satışlara imza atmıştı. Fakat patlama sorunu çözülemeyen telefonun üretimi sonlandırıldı.

Samsung'un Note serisine son vermesi büyük rakibi olan Apple'a yarayacak gibi görünüyor. Drexel Hamilton analisti Brian White’a açıklamasına göre Samsung Galaxy Note 7 fiyaskosu 8 milyon ek iPhone 7 satışı sağlayacak. Analist, Samsung’un eğer patlama sorunları yaşanmasaydı yılın ikinci yarısında 10 milyon ve 14 milyon arası Galaxy Note 7 satışı beklediğini belirti. Apple’ın bu satıştan yüzde 57 ve yüzde 80'lerde bir pay oranını kapabileceği söyleniyor.

Sizce Galaxy Note 7'nin gidişi iPhone 7'ye yarayacak mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.