Google, Kişisel Arama Butonu Başlattı!

Google, aramayı daha kişisel hale getirmek istiyor. Bunun için yeni kişisel arama butonunu tanıttı. Peki kişisel arama butonu nasıl çalışıyor?

Gmail ve Google fotoğraflarınızdan sonuçları gösterecek yeni bir Kişisel sekmesi ekleyen Google, buraya sadece hesabınızla giriş yaptığınızda erişime olanak sağlıyor. Google, kullanıcıların çevirimiçi içeğini göstermek için kişisel sekmeyi tanıttı. Google'ın web tabanlı araç paketine yoğun bir şekilde yatırım yaptıysanız, belirli bir veriyi avlamak istediğinizde yakın zamanda başlatılan bir özellik kullanışlı olabilir. Google'ın arama sayfasında, hesabınıza girdiğinizde diğer filtrelerin yanında yer alan yeni bir "Kişisel" sekmesini artık kullanıcılar kullanabilecek. Elbette herkese ulaşması zaman alabilir.

Örneğin belirli bir dosyayı, fotoğrafı, e-postayı veya Google ile birlikte depoladığınız başka bir bilgiyi belirlemek istiyorsanız, olağan şekilde arama kutusunda sorguya dokunabilir ve "git" i tıklayabilirsiniz. Sonuçlar sayfasında gösterildiğinde, ekranın sağ üst köşesindeki "Daha fazla" yı tıklayın ve açılan listeden "Kişisel"i seçin.

Bu, ister Döküman, ister Gmail, Fotoğraflar veya kullandığınız diğer Google araçlarından olsun, içeriğinizle ilgili sonuçları gösterir. Kişisel sonuçlarınız saklandığı Google yazılımına karşılık gelen bölümlerde görüntülenecek ve ekranı aşağı doğru kaydırarak tümünü keşfedebilirsiniz.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.