Google Now Sonunda Türkiye'de!

Google'ın popüler sesli asistan hizmeti Google Now epey bir gecikmenin ardından sonunda Türkiye'de ki kullanıcıların da kullanımına açıldı. Peki Google Now neler sunuyor!

Popüler işletim sistemleri sistemlerinde sesli asistanlara yer veriyor. Ve üreticiler bu asistanları geliştirmek için ellerinden geleni yapıyor. İlk olarak Apple'ın sesli asistanı Siri oek çok kullanıcı tarafından beğenilmişti. Geçtiğimiz yıl Apple'ın sesli asistanı olan Siri Türkçe dil özelliğine kavuşmuştu.

Bu çalışmanın ardından Android kullanıcılar akıllı telefonlarında olan Google Now hizmetini daha ülkemizde kullanıma girmediği için kullanamıyordu. Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de kullanıma açldığı yönünde pek çok haber yapılan Google Now'ın Türkiye'de kullanıma açılmadığı Google Türkiye tarafından açıklanmıştı. Google Now'ın Türkçe test sürüşleri olan bu durum sonunda hayata geçti. Google Now artık Türkiye'de de kullanıma başlandı.

Kullanıcılar Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarından sadece "OK Google" komutuyla erişebilecekler. iPhone kullanıcıları da Google Now hizmetine Google uygulamasını indirerek kavuşabilecek.

Kısaca Google Now hizmeitini hatırlatmak gerekirse, Google Now sizin desteklediğiniz takımın maçlarını skorlarını yerleri hava durumunu ve pek çok şeyi sorduğunuz sorulara göre sizlere aktaracak. Google'ın bilindiği gibi daha ülkemizde kullanıma açılmayan pek çok hizmeti var. Bunlardan birisi olan Google Now'ın ülkemizde kullanılabilir olması çok güzel bir gelişme. Dileriz ki diğer Google servisleride çok yakında ülkemizde ki kullanıcıların kullanımına açılır.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?