Google'ın SMS Uygulaması olan Messenger'la Vedalaşma Zamanı!

Google'ın SMS uygulaması Messenger'ın ismi değişerek Android Messages oldu...

Google mesajlaşma uygulamalarında problemler yaşamakta. Şirketin Duo, Allo, Messenger ve Hangouts gibi mesajlaşma uygulamaları bulunuyor. Şirketin Messenger isimli SMS uygulamasının adı Android Messages olarak değiştirildi.

Messenger Google'ın şu anda kullandığı SMS uygulamalarından birtanesi saf Android ile çalışmakta olan Google Pİxel gibi saf Android ile gelecek olan birçok Android cihaza önceden yüklenmiş olacak.

Aslında isim değişikliği o kadar da şaşırtıcı değil. Çünkü Facebook’un aynı ismi taşıyan Messenger uygulaması çok daha popüler ve Google, bu ikisi arasında ayrım yapılması gerektiğini düşünüyor. Yine de bu ani değişim, şirketin basitçe bir şeyler kararlaştırıp hemen kullanıma sunduğu pek çok örnekten biri. Başka bir örnek de Google Klavye adını Gboard'a değiştirmesiyle olmuştu.

Play Store'nin en son sürümü olan Android Messages v2.0.770, artık kullanılabilir. Yapılan güncelleme ile "Desteklenen operatörlerdeki gelişmiş özellikleri daha basit kayıt" özelliği ile beraber "Hata düzeltmeleri ve kararlılık gelişmeler" sunuyor.

Siz Google'ın SMS uygulamasının yeni ismini nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.