HTC 10 Tanıtıldı! HTC 10'un Özellikleri, Çıkış Tarihi Ve Fiyatı!

HTC uzun süredir beklenen yeni amiral gemisini tanıttı.Daha önceden sızılmadık bir tarafı kalmayan HTC'nin yemi amiral gemisi bakalım bizlere neler sunuyor.İşte detaylar!

HTC'nin hakkında uzun süredir sızıntıların geldiği yeni amiral gemisi olan HTC 10 nihayet tanıtıldı. HTC'nin bir önce ki amiral gemisi olan HTC M9' a göre çok daha başarılı bir iş çıkarttığını görüyoruz.

HTC'nin metal sevdası bu modelde de devam ediyor. HTC 10'u elimize aldığımızda özel bir malzemeden yapıldığını ve Premium bir hissiyata sahip oldupunu anlıyorsunuz. HTC 10'da güvenlikte unutulmamış. Son zamanlarda hemen hemen her telefonda bulunan parmak izi okuyucusu, home tuşuna entegre edilmiş. Ancak diğer Android modellerinde ki gibi parmağınızı kaydırmanız değil, parmağınızı değdirmeniz yeterli oluyor. Ayrıca cihazın ön kısmında HTC logosuna yer verilmemiş. Bunun ne sebeple yapıldığı ise şimdilik bilinmiyor.

HTC yeni amiral gemisinde daha fazla mesai harcadığını teknik özellikler kısmında da görüyoruz. HTC'nin yeni canavarı HTC 10 5,2 inç'lik Super LCD 5 ekranı QHD ekranla geliyor. İşlemci olarak üst model Android telefonlarının vazgeçilmez işlemcisi olarak Qualcomm'un Snapdragon 820 işlemcisini görüyoruz. HTC 10 kullanıcılara herhangi bir takılmya kasma yaşatmamak için 4GB RAM ile geliyor.



HTC'nin son amiral gemisi son sürüm Android Marshamllow ile geliyor. HTC'nin özel kullanıcı arayüzü Sense'in en son sürümüyle HTC 10'a ayrı bir hava vermiş. Yeni Sense daha çok kişileştirilebilir olduğu gözlerden kaçmıyor.

HTC uzun yıllardır sürdürdüğü bir başka sevdası olan Ultrapixel'den HTC 10'da tamamen vazgeçiyor. HTC 10'da 20 megapiksel çözünürlüğe sahip bir kameraya yer veriyor. Yine son zamanlarda üst seviye akıllı telefonlarda gördüğümüz lazerli otomatik odaklanma ve optik görsel dengeleme (OIS) destekli çift tonlu LED flaş, f/1,8 diyafram ve 26mm odak uzunluğunu da HTC'nin yeni amital gemisi olan HTC 10'da görüyoruz. HTC ön kamerada ise dünyada bir ilki gerçekleştirerek 5 megapiksel çözünürlüğünde "Ultraselfie" adını verdiği yeni nesil ön kamera ise dünyanın ilk OIS destekli ön kamerası oluyor.

HTC 10'a sahip olan kullanıcılar sese de doyacaklar. Bilindiği gibi HTC akıllı telefonlarda ses önem veriyor. HTC'nin yeni amiral gemisi olan HTC 10'a da dahil edilen BoomSound Hi-Fi Edition, çift hoparlörle müziğin keyfini zirvelerede çıkartacağız anlamına geliyor. HTC 10'un hoparlörlerden biri tiz seslere, diğeriyse bas seslere yoğunlaşıyor. Bunların yanında kulaklık girişine yönelik bir güçlendirici de sunuluyor. HTC 10, 24-bit Hi-Res ses desteğiyle geliyor, yani çok yüksek ses kalitesiyle müzik dinlemeniz mümkün. HTC 10'un kutusundan yüksek kalıteli Hi-Res kulaklıklarda bulunuyor.

HTC 10 batarya konusunda da sıkıntı yaşatmayacak gibi. 3.000mAh kapasiteli bataryası artık çoğu modelde olduğu gibi çıkartılamıyor. HTC 10'un bataryası Quick Charge 3.0 destekliyor. Ayrıca HTC 10'u USB Type-C üzerinden hızla şarj edebiliyorsunuz.

Son olarak HTC'nin yeni amiral gemisi HTC 10'un fiyatı ve çıkış tarihi açıklanmadı. Ancak Avrupa ve ABD'de Mayıs'tan önce piyasaya sürülmesi bekleniyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?