Idealens'ten Tamamen Bağımsız Sanal Gerçeklik Gözlüğü!

Teknoloji firmalarının artık ilgi gösterdiği alanların başında gelen "Sanal Gerçeklik" alanında artık savaş iyice kızışıyor. IdeaLens kendi bağımsız VR gözlüğünü tanıttı!

Sanal gerçeklik gözlükleri bilindiği gibi son bir iki yılda karşımıza çıkan ve son zamanlarda kullanıcılar tarafından oldukça sevilen yeni nesil teknolojik oyuncak. Pek çok akıllı telefon üreticisinin yanında oyun işi ve sosyal ağlarla uğraşan şirketler de kendi sanal gerçeklik gözlüklerini tanıttı.

Tanıtılan bu gözlüklerin büyük bir çocuğunluğı firmaların kendi akıllı telefonlarıyla uyumluyken bir kısmı da güçlerini başka cihazlardan alıyordu. Sanal gerçeklik alanında uzun süredir varlığını sürdüren ve bu alanda yenilikçi ürünler sunmaya çalışan Idealens firması sanal gerçeklik gözlüklerinin yeni modelini tanıttı. Herhangi bir akıllı telefon ya da ek bir ürünüe ihtiyaç duymadan yani tamamen bağımsız halde çalışabilen Idealens K2 gözlüğü Samsung'un bir önceki amiral gemisi olan Samsung S6'nın gücünü aldığı Exynos 7420 işlemcisinden gücünü alıyor. Idealens K2'de ayrıca 3 GB RAM 32 GB Dahili Hafıza ve 3.81 inç genişliğinde 2.5K Amoled ekran eşlik ediyor.

Toplam 295 gram ağırlığında olan gözlük Wi-Fi bağlantı noktalarını da destekliyor. Yakın zamanda 4G bağlantı noktasını da destekleneceği açıklanan gözlükte ayrıca bir hareket sensörü ve 3.800 mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor. Idealens ayrıca gözlüğe 1 milyon saatin üzerinde video ve 100'den fazla oyunun da hazır olduğunu belirtti. Elbette ki bu sayı gün geçtikçe artacak. Idealens cihazın Android tabanlı Ideal OS ile çalıştığını söyledi. Cihazın ne zaman çıkacağı ve satış etiketinin ne olacağı şimdilik bilinmiyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?