Tüfek Emojisi Kaldırılıyor!

Dünya'da son zamanlarda şaşırtıcı derecede artış gösteren şiddet ve terör olayları karşısında teknoloji devleri de harekete geçti. İşte dev isimlerin yeni kararı!

Dünya'nın teknoloji devleri Google, Microsoft ve Facebook Brezilya'da düzenlenecek olan 2016 Olimpiyat Oyunlaru öncesinde ortak bir karar aldı.

Dünya genelinde artan şiddet ve terör olayları karşısında daha fazla sessiz kalamayan dev şirketler Olimpiyat Oyunları başlamadan "Tüfek Emojisi" ni platformlarından kaldıracaklarını açıkladılar.

Şirketlerin yaptığı ortak açıklamaya göre akıllı telefonlara çok yakında gelecek olan güncellemeyle birlikte söz konusu bu emoji için yolun sonu gelmiş olacak.

Emojiler konusunda tek belirleyici kurum olan Unicode Consortium'da şirketlerin bu tavrını olumlu karşıladı ve bu kararın arkasında olduğunu ve gereken adımları atacağını duyurdu.

Teknoloji şirketlerinin bu kararının ardından Apple'ın da böyle bir adım atacağı iddia edilse de Apple'dan bu yönde şimdilik bir adım ya da açıklama gelemdi.

Tüfek emojisinin kaldırılmasının ardından kullanıcıların aklına yakında tabanca emojisinin de kaldırıcağı ihtimali geldi. Tabanca emojisi şimdilik yerini koruyor olacak. Şirketlerin zaten çok kullanılmayan tüfek emojisini kaldırıp oldukça çok kullanılan tabanca emojisine ise dokunmamaları henüz kullanıcılar tarafından anlaşılamadı.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?