Intel Harita Servisi HERE'nin Hissesini Satın Alıyor!

İşlemci devi Intel, dijital navigasyon sağlayıcısının yüzde 15 hissesini satın aldı.

Aralık ayında HERE haritasına Microsoft tarafından başlatılan benzer bir yatırım ve işbirliğini izleyen Intel, çevirimdışı haritalarının yüzde 15 hissesini satın aldı. Intel'in birincil işi olan masaüstü bilgisayar, işletmelerin ve tüketicilerin artan mobil IoT ile ilgili talepleri karşısında gerilediğinden HERE gibi bir şirkete yaptığı yatırımla ilgili gizem çok uzun sürmedi.

Intel'in satın alımından sonra iki şirket aynı zamanda yüksek çözünürlüklü HD haritaların gerçek zamanlı güncellemelerini tamamen otomatikleştirilmiş olarak destekleyen ölçeklenebilir konsept üzerinde anlaşma imzaladılar. Intel'in CEO'su Brian Krzanich, konu ile ilgili otomobillerin hızla dünyanın en akıllı ve bağlı cihazlardan olduğunu geleceğin akıllı bağlı otomobilleri için önemli bir vakfı sağlamak adına HERE ile birlikte çalışmayı dört gözle beklediklerini açıkladı.

Satın alımdan sonra HERE uygulamasının daha iyi bir sağlayıcı olması bekleniyor. Maddi karşılığı ise 500-700 milyon dolar civarında olup tam net bir rakam söylenmiş değil. Ortaklık işinin ise 2017 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Intel, HERE harita servisini özellikle otonom sürüş teknolojileri için harita bilgilerine ihtiyacı olan Intel bu ortaklıktan karlı çıkabilir.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.