İnternet Geçmişiniz Satılıyor!

İnternet üzerinde güvenli dolşama dönemi artık resmen bitiyor. FFC yönetmenliğiyle birlikte internet kullanıcılarının kişisel verilerine ulaşmak artık kolay olacak.

Amerika artık istediği kişisel verilere ulaşabilecek. Yönetmenliğin değişmesiyle birlikte internet servis sağlayıcıları ve birçok kurum doğrudan bu durumdan etkileniyor. Muhtemelen Trump'ın onaylaması beklenen yasa ile birlikte Amerika Hükümeti istediği her bilgiye ulaşabilecek. Bu durum özel yazışmaları ve internet geçmişini de etkiliyor.

Söz konusu yönetmenlik hali hazırda Beyaz Saray'a ulaşmış durumda. Bununla birlikte ABD Başkanı Donald Trump'ın bu yeni tasarıyı onaylaması bekleniyor. Onaylandıktan sonra dünyanın geri kalanının internet gizliliği adına birşey kalmıyor. Kullanıcı mahremiyeti ihlal edilecek bir adım olup servis sağlayıcılarıyla birlikte diğer telekomünikasyon şirketleride bu durumu kullanabilecek.

Bu yasayla hassas bilgiler satılacak. Kullanıcıların izni olmadan. Kişisel veriler diğer firmalara satılacak. Elbette gizliliğe önem veren kuruluşların bu duruma nasıl bir tepki göstereceği büyük bir merak konusu oldu.

Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.