Kavisli Ekrana Sahip Akıllı Telefonlar Geliyor!

Hayatımıza ilk olarak Samsung'un getirdiği kavisli ekrana sahip akıllı telefonlar artık diğer markalar tarafından da kullanılabilecek. Hatta bu modeller yolda!

Bilinidği gibi geçtiğimiz aylarda Samsung geliştirmiş oldupu kavisli ekran teknolojisini başka firmalara da lisanslamıştı. Bunun meyvesi olarak diğer akıllı telefon üreticisiler de bu ekranları kullanacak.

Samsung'a yakın bir site olarak bilinen Sammobile'in haberine göre Huawei kavisli ekranlarını Samsung alacak. Bir diğer akıllı telefon üreticisi Xiaomi'nin ekranlarını da LG tarafından sağlanacak.

Çin'in önemli akıllı telefon üreticilerinden olan Huawei kavisli telefonunun adının Huawei Mate Edge olacağı konuşuluyor. Hatta telefonun özellikleri bile sızdırılmış durumda. Huawei Mate Edge gücünü Kirin 950'den alacak ve 4 GB RAM kullanıcılacak. Cihazın başka özellikleri hakkında sızıntılar henüz yok.

Xiaomi'nin kavisli ekranlı akıllı telefonunun adının Mi Edge ya da Mi Note Edge olması bekleniyor. Xiaomi'nin bu modeli de gücünü Snapdragon 820 işlemcisinden alacak ve Huawei Mate Edge'de olduğu gibi 4 GB RAM'le gelecek.

Cihazlar hakkında daha çok bilgi yok ancak gelen iddialara göre fazla beklemeyeceğiz. Çünkü cihazların Eylük ayında tanıtılması bekleniyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?