Kolay Parolalara Microsoft'tan İzin Yok!

Kullanıcıların kabusu haline gelen kolay parolalar çok kolay bir şekilde kırılabiliyor. Microsoft sonunda bu duruma bir çare buldu ve kolay parolalara izin vermeyecek!

Microsoft pek çok kullanıcının baş belası haline gelen zayıf parolalara artık baştan izin vermeyecek. Günde 10 Milyon kullanıcının kabusu haline basit parolalara Microsoft'tan ilginç bir çözüm geldi.

Microsoft'un bir blog yazısına göre Microsoft servislerinde artık basit ve tahmin edilmesi çok kolay parolaların kullanılmasına izin verilmeyecek. Micorosoft bu anlamda 123456 ya da türevleri gibi parolalara artık izin vermeyecek.

Microsoft'un bu önlemi çok yararlı olsa da pek çok kullanıcı için ızdırap haline gelebilir. Zira kullanıcıların yeni güçlü bir parola üretmeleri gerekecek bu anlamda da popüler şifre yönetim aracı LastPass kullanıcıların bu isteklerine zahmetsiz ve güvenli olarak yardımcı olabilir.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?