Leica'nın Sevilen Makinelerinde Batarya Sorunu!

Fotoğrafçılıkla uğraşan pek çok kullanıcının sevdiği markalar arasında yer alan ünlü Leica firması tarafından üretilen fotoğraf makinelerinde batarya sorunu ortaya çıktı!

Ünlü kamera üreticisi Leica'nın bazı ünlü modellerinde Lityum iyon'dan kaynaklanan batarya sorununun olduğu Leiica'nın web sitesi üzerinden açıklandı. Leica tarafından yapılan açıklamaya göre bazı eski model kameralarda pil konusunda ciddi sorunlar var.

Leica'nın açıklamasına göre M8/M8.2/M9/M9-P/-M(9)-Monochrome/M-E/ modellerinin 2015 yılının sonunda ve 2016 yılının başlarında üretilen modellerinde kullanılan bataryalarda sorun olduğu açıklandı. Leccia'nın bu modellerinde batarya ne olursa olsun makinenin güücü her zaman 100 olarak gösteriliyor ve hiç düşme yaşanmıyor. Bu durum elbette ki kullanıcıları olumsuz etkiliyor. Çünkü batarya seviyesi bir türlü anlaşılamadığından cihaz bir anda kapanıyor.

Leica ayrıca bu modellerden birisinii kullanan ve bu sorunu yaşayan kullanıcıların kendileri ile bir an önce iletişime geçmelerini bu sayede yeni bataryaların bir an önce kullanıcılara ücretsiz bir şekilde gönderileceği söyledi. Leica'nın makinelerinde yaşanan bu sorunun patlamaması ya da cihazda bir hasar bırakmaması da sevindirici bir gelişme.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?