Yeni MacBook Pro'nun Dokunmatik OLED Paneli Sızdırılmış Olabilir!

Apple MacBook tanıtıldıktan sonra MacBook Pro bilgisayarında ciddi iyileştirmeler yapmamaya başlamıştı. Ancak son iddialar yeni MacBook Pro'nun yenileceğini söylüyor!

Apple'ın yakında zamanda düzenleyeceği WWDC 2016 etkinliğine az bir süre kala Apple'ın sevilen dizüstü bilgisayarı MacBook Pro'nun çok daha gelişmiş özelliklerle geleceği iddia edilmişti. Apple'a yakınlığı ile bilinen ve tahminleri büyük ölçüde doğru çıkan KGI analisti Ming-Chi Kuo bilindiği gibi yeni MacBook Pro'nun önceki nesil MacBook Pro'ya göre çok daha ince ve hafif olacağını ve bunun yanında yeni MacBook Pro'nun dokunmatik OLED panele sahip olacağını iddiia etmişti.

Cult of Mac adlı internet sayfası tarafından paylaşılan fotoğraflarda fonksiyon tuşlarının yerini alacağı iddia edilen bu panelin görüntülerini site üzerinden kullanıcılarla paylaştı. Sitenin yayınlağı fotoğraflara baktığımızda dokunmatik olacağı iddia edilen OLED panelin klavyenin üst kısmına konumlandırıldığının ve yeni bilgisayarın eski modellerle aynı kalınlığa sahip olduğu görülüyor. Bu da yeni MacBook Pro hakkında ki iddiaları boşa çıkartıyor.

Yeni MacBook Pro'nun kalınlığı konusunda bu belirsizlikler devam ederken bir önceki nesillerde metal enjeksiyon ile kalıplanmış olan menteşeler ile daha hafif ve ince olacağı da konuşuluyor. Ayrıca yeni MacBook Pro'nun Apple'ın yeni MacBook bilgisayarında kullandığı kelebek benzeri bir klavye yapısı ile geleceği de konuşuluyor. Apple'ın MacBook Pro modelinde uzun süredir konuşulan Touch ID, USB Type C ve Thunderbolt 3 bağlantı noktasının da yeni MacBook Pro'da olacağı iddia ediliyor. Yeni MacBook Pro'nun bu yılın sonunda tanıtılacağı da gelen diğer iddialardan bir tanesi. Bakalım Apple düzenleyeceği WWDC 2016 etkinliğinde yeni MacBook Pro'yu tanıtacak mı ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?