Matematik Sorularını Çözen Uygulama: Mathpix!

Çocukların korkulu rüyası okul çağımızda da sevilmeyen derslerin başında gelen matemarik dersi artık dert olmaktan çıkıyor. İşte matematik sorularını çözen Mathpix.

Bilinidği gibi matematik dersini pek çok kişi sevmez. Hatta matematik dersinde verilen o sorular kişilere çok sıkıcı gelir. Durum bu olunca insanların derdine teknoloji kouşuyor. Daha önceden de kişilerin matematik alanında ki dertlerini çözmek için oek çok yol denenmişti. Ancak bu sefer farklı.

Matematik Sorunlarına Çare Mathpix

Stanford Üniversite'nde doktora öğrencisi olan Nico Jimenez kişilerin matematik sorularını çok kolay bir şekilde çözebileceği Mathpix uygulamasını tanıttı. Mathpix uygulaması ile birlikte karmaşık denklemler, formüller sorular artık çok kolay bir biçimde çözülüyor.

Mathpix uygulamasının kullanımı ise oldukça basit. Görüntü tanıma teknolojisiyle geliştirilen bu uygulama matematik sorunu kamera vasıtasıyla kolayca algılayabiliyor. Fotoğraf alamanın imkansız olduğu durumlarda da program el yazılarını da anlıyor. Mathpix uygulaması problemin sonucunu kullanıcıya direkt göstermek yerine soruyu adım adım çözerek bunu kişiye alternatif cevaplarla birlikte görüntülüyor. Kişilerin bu sayede birden fazla çözüm yolu görmeleri ve ekstra puanlar almaları sağlanıyor.

Jiminez'in geliştirdiği Mathpix uygulaması elbette ki pek çok kullanıcının işine yarayacak. Ancak Mathpix uygulamasının şimdilik sadece iOS uyumlu olduğunu belirtelim dileyen kişiler uygulamayı buraya tıklayarak indirebilir. Öğrencilerin dostu öğretmenlerin nefret edeceği uygulama olan Mathpix'in Android'e gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?