Mutluluğun Formülü Pokemon Go!

Yapılan araştırmalara göre Pokemon Go oynayanlar diğer kişilere göre daha neşeli ve güler yüzlü oldukları belirlendi...

Sizde hala dışarıda Pokemon Go oynamaya devam ediyorsanız sizi sevindirecek bir haberimiz var. Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden Medya Piskolojisi dergisinden yayınlanan bir araştırmaya göre Pokemon Go oynayanlar daha mutlu, neşeli ve güler yüzlü oluyorlar.

Araştırmada, Pokemon Go oynayan ve oynamayanlar bir testten geçmiş. Ve Pokemon go oynayanlar oynamayanlara göre daha neşeli olduğu belirlenmiş. Temmuz 2016'dan beri yapılan bu araştırmada toplam 400 kişi incelenmiş. Bu süre zarfında araştırmada olan kişlerin %40'ının Pokemon go oynadığı belirtilmiş.

Pokemon Go oynarken egzersiz yapma, olumlu duyguları yaşama, yeni arkadaşlar edinme ve mevcut dostlukları daha güçlü bir hale getiriyor.

Yazar James Alex Bonus yaptığı açıklamada; "Çoğunlukla Pokemon GO oyuncuları, hayatlarının daha değerli, daha tatmin edici ve daha esnek olduğunu hissettiren olumlu şeyler hakkında daha fazla bilgi verdi" dedi. Eğer siz de mutlu olmak için bir sebep arıyorsanız Google Play Store veya App Store'dan Pokemon GO'yu indirip oynamaya başlayabilirsiniz.

Siz hala Pokemon Go oynamıyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.