Nokia'nın Sanal Asistanı Hakkında Sızıntılar Geldi!

Nokia'nın Viki adında sanal asistan üzerinde çalışmalar yaptığına dair bilgiler gelmeye başladı. Nokia 6'nın sanal asistanı hakkında detaylar haberimizde...

Geçtiğimiz yıllarda teknoloji dünyasının gözde isimlerinden olan Nokia dün tanıtımını yaptığı ilk Androidli telefonunu resmen tanıttı. Nokia 6 isimli telefon ilk olarak Çin'de JD.com isimli siteye özel olarak satışa sunulacak. Nokia ilk adımı attığı ancak şirketin bu yıl içerisinde başka Androidli telefon modellerini tanıtması bekleniyor.

Teknoloji devi Nokia AB'de "Viki"adı altında bir marka açtığınıda dile getirdi. Buda şirketin üzerinde çalışmalar yaptığı sesle etkinleştirilen bir sanal kişisel asistanın adı olması muhtemel. Uygulamanın ürün açıklaması bölümünde, Viki "Dijital bilgi ile çalışan mobil ve web asistanlarının oluşturulması ve izlenmesi için yazılım ve tüm veri kaynaklarını tek bir ses ve sohbet tabanlı arayüzle birleştiren yazılım" olarak tanımlanmış.

Viki sesle aktive edilmiş bir asistansa eğer, Siri, Google Assistant, Cortana, Alexa ve Bixby'yi içerisinde barındıran yeni bi pazara gidecek. Bildiğiniz üzere Huawei yeni amiral gemisi telefonunda Amazon'un Alexa kişisel asistanını kullanacağını duyurmuştu. Nokia yeni Android telefonlarında rakip asistanı kullanarak Google'a meydan okumaya hazırlanıyor. Eğer Viki'nin asistan olmaması ve Nokia'nın üzerinde çalıştığı başka bir projeyle ilgili olma ihtimali yüksel bir olasılıkta. Yine de, Viki adı kesinlikle sanal, sesle aktive edilmiş bir kişisel asistanı hissettiriyor.

Sizce Nokia'nın yeni sanal asistanı Viki mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.