Nvidia'nın Sürücüsüz Arabası; BB8 Harekette!

2016 yılı kendinden araba kullanan otomobiller ile geçti. Bu yıl teknik firalar farklı sistemler ile şaşırtmaya devam ediyor.

CES 2017 kapsamında beklemediğimiz isimleri farklı alanlarda gördük. Şimdi de bu konuda Nvidia, harekete geçti. Firma kendi sürücüsüz arabasının bir videosunu yayınladı. Nvidia, BB8 arabanın nasıl Drive PX 2 otomatik sürüş bilgisayarlarıyla donatıldığını da açıkladı. Kendi kendine çalışan otomobil videolarını Tesla gibi firmalardan daha önce görmüştük. Ancak Nvidia, cephesinden böyle birşey beklemiyorduk.

Yayınlanan videoda sürücü arabayı Starbucks'a götürmek istiyor. Ardından otoyolda sürüyüş başlıyor. Kontrolü sürücüye bırakmadan kırmızı ışıkta otomatik durur. Kavşaklarda daha dikkatli bir sürüş yapıyor. Şirket aracın dinamik ortamda güvenli bir şekilde sürüş deneyimi yaşattığını belirtiyor. Hatta öyle ki arada sollama bile yapıyor. Öndeki araçlarla mesafesini iyi bir şekilde koruyan araç oldukça etkileyici görünüyor. Dilerseniz aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Peki sizin de böyle bir aracınız olsun ister miydiniz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.