Project Ara İçin Önemli Eleştiri!

Google'ın uzun süredir sürdürdüğü modüler akıllı telefon projesi olan Project Ara'ya modüler akıllı telefonun fikir babasından ciddi eleştiriler geldi. İşte tüm detaylar!

Google'ın uzun süredir sürdürdüğü projelerin başında gelen modüler akıllı telefon projesi Project Ara bilindiği gibi bir iptal olup bir yeniden başlatılıyordu. Yaklaşık üç ay sürenm bir ortaklığın ardından Phoneblocks tarafından Project Ara adıyla kullanıcıların görünümüne sunulan cihazın gerek parçaları gerekirse de tasarım öğeleri tamamen Phoneblocks'un fikirlerini içeriyordu. Google tarafından sunulan Project Ara'nın son prototipi ise Project Ara'nın fikir sahibi ve ilk sahibi olan Dave Hakkens'i bir hayli hayal kırıklığına uğratmış gibi duruyor. Google tarafından hazırlanan bu yeni prototip Dave Hakkens'in ilk prototipte kullandığı pek çok fikri silerek yerine Google'ın kendi fikirlerini yansıtıyordu.

Hakkens tarafından yapılan açıklamata göre Google'ın Project Ara'nın son prototipi ile birlikte Project Ara konseptinin artık çok daha az modüler bir hal aldığı ve önceden pek çok parçanın değiştirilebilirken artık sadece kamera, hoparlör ve parmak izi tarayıcının değiştiriebildiğinin altını çiziyor. Hakkens'in açıklaması ayrıca cihazın ekranının kırılması durumunda kullanıcıların telefonunu tamamen değiştirmesi gerekecek. Hakkens ayrıca yen cihazın işlemci, batarya ve benzeri parçalarında önceki nesil gibi ddeğiştirilebilir olmadığından ilerleyen dönemlerde cihaz yavaşlayacağı için kullanıcıların yine akıllı telefonu tamamen değiştirmeleri gerekecek.

Project Ara'nın ilk başta "bütün dünya için tek telefon" fikrinden doğduğunu söyleyen Hakkens'e göre Google'ın bu düzenlemeleri bu fikri ciddi anlamda tehlikeye sokuyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?