PTT'den Android Kullanıcılarına Uyarı!

PTT, Google Play Store'da yer alan bir uygulamadan dolayı Android kullanıcılarına uyarıda bulundu...

Daha öncede Android işletim sistemine yönelik binlerce güvenlik tehditi içeren uyarılara sahit olmuştuk. faka bu seferki uyarı güvenlik firmasından değil direk olarak Posta ve Telgraf Teşkilatı'ından (PTT) geldi. PTT, Android uygulama mağazası Google Play Store'da yer alan uygulamayı sadece Türk kullanıcıları uyarmakta.

PTT'nin yapmış olduğu açıklamaya göre; Google Play Store'da HGS'ye ait bir uygulama gibi görünen sahte yazılımlar yer almakta. Bu yazılımları kullanan kişilerin bilgilerine rahatlıkla ulaşıyorlar.


Orijinal HGS Uygulaması

PTT; "Söz konusu yazılımlara ait kaynak kodu üzerinde yapılan incelemeler sonucunda sahte yazılımın kredi kartı ve telefonda kayıtlı bilgiler gibi müşteri verilerini çalmaya yönelik kodlar bulunuyor. Hizmet sunumunda önem verdiğimiz önemli kriterlerden birisi olan şirketimize güven unsurunu zedelemeye yönelik bahsi geçen sahte yazılımların Google Play'den kaldırılması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Şirketimiz müşterilerinin bu uygulamaları kullanmamaları ve söz konusu yazılım kullanıcılarının da sahte yazılımı telefonlarından kaldırmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Sizin başınıza bu tür bir olay geldi mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.