Qualcomm ile Google Anlaşma Yolunda!

Qualcomm teknolojilerini daha verimli kullanabilmek için Google ile iş birliği yapacak.

Güvenlik odaklı loT, hızlı, ölçeklenebilir geliştirmelerini mümkün hale getirmesi planlanan Android Things için Qualcomm, Google ile iş birliği yaparak daha iyi deneyimler sunmayı amaçlıyor. Qualcomm Snapdragon işlemcileri ile destek vermek adına yapılan yeni işlerim sistemi için Google ile masaya oturulacak. Qualcomm Technologies'in yeni Android Things işletm sistemine destek vermesi yahut Android nesnelerin interneti IoT için tasarlanmış dikey bir işletim sistemi versiyonudur.

Hem endüstriyel hem de tüketiciler için uygulamalar tasarlanmış bağlantılı cihazların geliştirilmesi de yeni teknolojiler ile mümkün hale gelecek. Snapdragon işlemciler ve Android alanındaki deneyimlerin bir araya gelmesi ile IoT fırsatlarından faydalanması anlamına geliyor.

Bu işbirliği sonucunda IoT cihazların tasarımı kompleks bir çalışma halinde oluyor. Bunun da nedeni geliştiricilerin veri işleme, sensör, depolama, gelişmiş multimedya, güvenlik, bulut entegrasyonu, kullanıcı arayüzü, cihaz yönetimi gibi birçok bağlantı teknolojisini bir araya getirmek için çalışma sürdürmeleridir. Google ile Qualcomm Technologies, bu zorlu sistemleri benzersiz bir konuma getirmek amacıyla birlikte çalışma içine girdikleri zaman daha iyi sonuçlar elde edecekleri aşikar.

Bu anlaşma ile ilgili yapılan ilk açıklamada Qualcomm Technologies'in yetkili ismi Google ile birlikte çalışacaklarından mutluluk duyacaklarını ve heyecan verici IoT ürünlerini geliştirmek için sabırsızlandıklarını dile getirdi. Android Things'in Snapdragon işlemciler ile çalışma halinde olacağı bununla birlikte önümüzdeki yıl daha geniş kitlelere hitap ediceği ortada. şuan için Developer Preview olarak yayınlandığını da ekleyelim.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.