Rakibi WhatsApp'ın izinden giden Google Allo'ya yeni özellikler geliyor!

Geçtiğimiz yıl hayata geçen Google Allo'ya yeni güncellemeler geliyor. Bununla birlikte Google, modern bir mesajlaşma uygulaması sunmayı amaçlıyor..

Google Allo 9.0 geldi ve bununla birlikte, henüz etkinleştirilmeyen pek çok arka plan değişikliği yapıldı. Birkaç hafta önce , Allo'nun son büyük sürümünde (hızlı selfie, yedekleme ve geri yükleme ve daha fazla çıkartma gibi) özelliklerin geleceği sadece birer iddiaydı. Allo'nun bu sürümü bu özelliklerin bir kısmı için hazır görünüyor.

Google Drive ve Harici Yedeklemeler

Bu güncellemenin eklediği en önemli şey, uygulamanın Google Allo verilerinizin Google Drive'a ve harici depolama alanına yedeklenebilmesi için yapacağı yeteneğin yeni kanıtıdır.

Sohbet yedeklemeleri ile ilgili bir kanıt, Google Allo'nun son bir yedekleme bulduğunu ve bunları geri yüklemeyi teklif ettiğini size gösterecek bir açılır mesajdır: "Önceki sohbetleri kaybetmemek için, şimdi onları geri yükleyin. Şimdi geri yüklerseniz, daha sonra sohbetinizi geri yükleyemezsiniz."

Yedeklemelerin resim, video ve diğer içerikleri de içerdiği görülüyor. Ve Allo ilk sohbet yedekleme geri yükledikten sonra, bu içeriği arka planda geri yüklemeye devam ediyor. Böylece uygulamayı yedekleme işini yaparken de kullanabiliyorsunuz.

Uygulama, olası iki yedekleme konumuna başvuruyor: harici depolama alanı ve Google Drive. Ayrıca, Google Drive yedekleme, yükleme ve geri yükleme işlemleriyle birlikte gelebilecek çok sayıda mesaj var. Görünen o ki, bazı durumlarda Google Drive'a yüklemek için Kablosuz gerekecektir. Ancak, bu özelliği devre dışı bırakabileceğinizi biliyorsunuz; bu durumda, uygulama size, hücresel bazda yüklemenin veri ücretleri açısından size mal olabileceği şeklindeki olağan uyarısını sunar.

Sohbet yedeklemelerini etkinleştirmek için genel bir seçenek ve seçebileceğiniz çeşitli frekanslar vardır; böylece, uygulamanın verilerinizi ne sıklıkta yedeklemesini istediğiniz sıklığına siz karar verebilirsiniz. Ayrıca videolar, resimler ve dosyalar gibi ek verileri Google Drive'a eklemek isteyip istemediğinizi seçmek için seçenekler var gibi görünüyor.

Hızlı selfie

İlk özellik oldukça açıklayıcıdır. Aşağıda görebileceğiniz gibi, özellik - en az şu anki haliyle - metin girişi alanının sağında yeni bir kamera simgesi ekler. Bu "hızlı selfie" özelliğini etkinleştirmek için, kamera simgesine dokunup küçük dairesel çerçevede görüntülenen deklanşör düğmesine tekrar dokunmanız yeterlidir. Buradan, fotoğrafı geçerli görüşmenin diğer ucundaki kişiye gönderme imkanı sunar. Adından da anlaşılacağı üzere hızlı bir şekilde fotoğraf çekip göndermeye imkan sağlayacak..

Google Allo uygulamasını Android cihazlarınıza indirmek için tıklayınız
Google Allo uygulamasını iPhone ve iPad cihazlarınıza indirmek için tıklayınız

Peki siz Google Allo'yu nasıl buluyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.