Saatlerce Oyun Oynayanlar Dikkat!

Uzun süre oyun oynarken kendini unutan genç nerdeyse bacağından olacaktı...

Saatlerce bilgisayar başında oyun oynayan 15 yaşındaki lise öğrencisi neredeyse bacağından olacaktı. Antalya'nın Aksu ilçesinde Uçak Bakım Teknolojileri Lisesi öğrencisi Sinan Can Demir, yaz tatili başlangıçından beri günde 6-7 saat boyunca oyun oynuyordu.

Bundan bir hafta önce sol bacağında şişlik ve ağrı oluşan Sinan Can Demir, birgün sonra da bacağının üzerine basamamaya başladı. Bir süre topallayan sonra da yürüyemez hale gelen Sinan Can Demir, ailesiyle Atatürk Hastanesine gittiler.

Sinan Can Demir'e burada yapılan kontrollerde, uzun süre hareketsiz kalan kişilerde oluşan Derin Ven Trombozu hastalığı teşhisi konuldu. Hastanenin Kalp Damar Cerrahisi Bölümü Uzm. Dr. Birkan Akbulut tarafından anjiografi uygulanan öğrencinin damarındaki pıhtılaşma giderildi. Operasyonun ardından Sinan Can Demir, sağlığına kavuştu.

Sinan Can Demir yaz tatilini çok fazla aktivite yaparak geçirmediğini belirtti. Sinan Can Demir, Evde sürekli oyun oynadım. O yüzden olduğunu düşünüyoruz. Günde en az 5-6 saat oyun konsolu başındaydım, savaş oyunları oynuyordum. Bağımlılık oluyor, oynadıkça bırakası gelmiyor insanın, zamanın geçtiğini anlamıyor. Böyle bir şeyle karışlaşacağım hiç aklımdan geçmemişti. Benim yaşımdakilere önerim çok fazla bilgisayar oynamasınlar, hareket etsinler, spor yapsınlar. Bu bana iyi bir ders oldu. dedi.

Siz Bilgisayar başında ne kadar süre kalıyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.